Behandelingen

Klachtgerichte behandeling
Om u goed te kunnen behandelen is het voor mij belangrijk om te weten hoe het met uw gezondheid is gesteld. Tijdens het eerste consult wordt hier met name aandacht aan besteed. Er wordt een dossier van u aangelegd. Na dit gesprek volgt een ontspannende voetreflexmassage. Tijdens het tweede consult ontvangt u een analyse-massage, waarbij de pijnlijke/gevoelige plekken op een voetenkaart worden vastgelegd. Vervolgens wordt een op u afgestemd behandelplan gemaakt.

De behandelingen vinden plaats in een comfortabele stoel. Beide voeten en onderbenen worden behandeld. Na de behandeling krijgt u de gelegenheid om te rusten en vragen te stellen. Na elke massage is het belangrijk voldoende water (1,5 liter) te drinken, zodat de vrijgekomen afvalstoffen makkelijk het lichaam kunnen verlaten.

Mogelijke contra-indicaties

Besmettelijke ziektes, ernstige voetschimmel, trombose, osteoporose aan de voet/ onderbeen.

Let wel:  Een reflexzonetherapeut vervangt nooit een arts en stelt geen diagnoses. Bij twijfel zal ik de arts of specialist vragen of ik naast de reguliere behandeling, een ondersteunende voetmassage mag toepassen.